zabijacka jitrnice_01Areál Žluté lázně v Praze 4 - Podolí zahajuje gurmánský podzim. V neděli 25. září mohou všichni milovníci tradičního českého jídla navštívit zabijačkové hody. Ty doplní pivní slavnosti. Chybět nebude dobré jídlo a pití ani zábavný doprovodný program. Více gurmánských specialit je připraveno také v pivnici Tančírna.

„Horkým dnům už odzvonilo, Žluté lázně však nabídnou zajímavý program i v chladnějších či deštivých dnech. Zveme proto všechny gurmány, aby přišli ochutnat, jaké speciality naši kuchaři připravili,“ říká Milan Heidler, výkonný ředitel společnosti Taiko, která je provozovatelem Žlutých lázní.

REKLAMA

Gurmánská hra "Naplň si svoje střívko"
Zabijačkové hody a pivní slavnosti začnou v neděli v 11 hodin. Kromě tradičního dobrého jídla si mohou všichni vyzkoušet býčí simulátor, nebo se pobavit při hře horolezecká plechovka. Zájemci si také na vlastní kůži vyzkouší, jak se správně připravuje pravá jitrnice. „Připravili jsme soutěž: Naplň si svoje střívko, která určitě pobaví, zároveň ale všem ukáže, že udělat opravdu dobrou jitrnici je umění,“ říká Daniel Prošek, vedoucí oddělení gastro Žlutých lázní. 

Návštěvníci areálu ochutnají jitrnice a jelita. Nově nabídne pivnice Tančírna také speciálně upravená kolena. Chybět nebude pečený vepřový bok s česnekem a míchaným salátem s dijon dresinkem. Ochutnat mohou návštěvníci také pečenou kachnu s vepřovým sádlem, pečenou cibulkou a sušenými meruňkami, škvarkovou pomazánku s tvarohem a bylinkami, nebo pečená žebra. V nabídce Tančírny se objeví nakládaný hermelín s česnekem, červenou cibulkou, balsamicem a olivovým olejem. 

Zabijačkové pochoutky zapijí hosté lázní osmi druhy piva. Chybět nebude ani několik druhů slivovice.

Vstup na akci je zdarma.


Vysočina plná novinek a aktuálních informací

Jižní Čechy plné novinek a aktuálních informací

Mediální tréninky a komunikační poradentství od profesionálního týmu pHmedia


REKLAMA